luni, 2 mai 2011

Prima zi fara tigari

Sunt fumatoare de 5 ani. Sunt la a treia tentativa de a renunta la fumat. Sevrajul e din ce in ce mai usor de suportat. Aseara am facut calcul cu Liviu cat dam pe tigari si am ajuns la o suma exorbitanta: 750 lei. Mai da-o in... masii. Cu 750 lei pe luna plecam un weekend sau chiar 2 daca nu suntem pretentiosi!
Ca sa nu mai spun ca daca strangem banii pe 2 luni ne facem un miniconcediu la bulgari... SUPER.
Eh, i-am propus sa renuntam. Ii surade ideea. Pe cand eram in bucatarie la "ultima tigare" se uita la suc si zice: Nu vrei sa fie si ultima zi de pepsi?
Mmm, curajosul meu. Las-o balta, nu te lua de PEPSI.
M-am trezit dimineata si l-am sunat imediat cu intrebarea: ai fumat? El: Nu.
M-am imbracat, m-am spalat, am dat sa plec, totul bine si frumos. Imi pun gecuta pe mine si in buzunar ce gasesc? Un pachet de tigari aproape plin. Il arunc pe masa din bucatarie si plec. Sunt mandra de mine. Il sun si ii zic. E mandru de mine.
Ajung la munca si imi pun o cana mare de apa rece. De mult nu mi s-a mai parut asa buna apa. Vroiam o tigara, am zis nu. Nu mi-am luat nici cafea, nu avea rost. Norocul meu ca mai am o colega, fosta fumatoare inraita care nu mai fumeaza cam de 2 saptamani. Tare mult ma ajuta.
Vedem colegii cum ies la fumat. Ne aruncam ochiade: ia uite-i, fumaciosii. Nu rezista fara tigare. Treceam pe langa ei si pfff, ce mirositi a tigara. Colegii deja sunt obisnuiti cu mine si tentativele mele de a lasa tigarile asa ca nu cred in reusita mea.
Am trecut cu bine peste tot felul de stari ciudate. Nu sunt nervoasa, nu am pofta de mancare exagerata. Azi aveam pofta de mere. De mult nu am mai vrut mere. Eh, acum se apropie sfarsitul zilei de munca. Ajung acasa, vedem cum facem. Succes Liviu! Succes mie!
Fosti fumatori pe aici?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu